Bel voor advies: +31 (0252) 700 264

8:00 tot 17:30 (Ma-Vr)

ANTWOORD OP AL JOUW VRAGEN

VERZEND INFORMATIE

WELKE VERZENDMETHODEN?
Afhankelijk van uw bestelling wordt er gebruikt gemaakt van een pakketdienst. Wij werken voornamelijk samen met de GLS en de DPD, maar soms ook met UPS of de DHL. U kunt na plaatsen van uw bestelling een opvraag doen van de track/trace code.
HOE LANG DUURT DE VERZENDING?
Orders die voor <11:00 uur zijn besteld proberen wij dezelfde dag nog te versturen (mits op directe voorraad). Na deze tijd wordt het de volgende dag verstuurd.

BETAAL INFORMATIE

WELKE BETAALMETHODEN ZIJN ER?
Wij bieden klanten verschillende betaalmethoden aan, zoals Ideal, creditcard, bankoverschrijving. Het betalen op rekening is mogelijk via Klarna. De facturering vindt dan via hen plaats.
IS ONLINE KOPEN VEILIG?
Bij het betalen van uw order gaat u naar een beveiligde pagina. Wij hebben de online betalingen uitbesteedt aan het Shopify platform, waardoor wij zeker zijn van een veilige omgeving. 

ORDERS EN RETOURNEREN

HOE PLAATS IK EEN ORDER?
Wij werken vrijwel alleen maar met offertes. Dat komt omdat het meeste maatwerk betreft met staffelprijzen. U kunt een offerte aanvragen door de producten toe te voegen aan de offerte lijst. Vervolgens kunt u de stappen doorlopen om de offerte aan te vragen. Wij proberen binnen 24 uur elke offerte behandeld te hebben. Bij akkoord offerte krijgt u automatisch een orderbevestiging.
HEB IK EEN ACCOUNT NODIG?
U heeft bij ons geen account nodig om een order te plaatsen. Voor het opmaken van een order hebben wij wel een aantal gegevens nodig, zoals de n.a.w. gegevens en betaalgegevens.
MET WIE NEEM IK CONTACT OP BIJ VRAGEN?
Bekijk onze contactpagina om de juiste contactinformatie te vinden. 
HOE CANCEL OF VERANDER IK MIJN ORDER?
Als u uw order wilt wijzigen of annuleren na akkoord, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Samen bekijken we dan alle oplossingen.
Terug naar boven